| احلى طبق كشرى لاحلى اعضاء | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
عليــــــــــــــــــــاء مراقبة عامة
العمل/الترفيه : محاسبة عدد الرسائل : 834 العمر : 39 الهواية : مزاجك : نقاط : 8077 تاريخ التسجيل : 25/02/2009 هل أنت زراعى : محبه للمنتدى احترام قوانين المنتدى :
| موضوع: احلى طبق كشرى لاحلى اعضاء الجمعة يوليو 17, 2009 3:23 pm | |
| يلا اول اكلة من المطبخ المصرى والاشهر طبعا الكشرى اللى هى زى مابيقولوا عليها اخواتنا الشاميين المجدرة نقلا عن باب الحارة وطبعا لانى كنت وصفتها لحد معانا هنا بالمنتدى وعجبته ومش هقول مين طبعا هوعارف نفسه ويارب يعرف يعملها :lol: يلا يارب تعجبكم طريقة عمل الكشرى المصرى بالصور طبق كشرى مصرىأهلا أخواتى ، كلنا طبعا عارفين الكشرى المصرى وبنحب ناكله بس من المطعم لأن اللى بنعمله فى البيت مش بيطلع نفس الطعم و ده بسبب ان احنا فاكرين ان الكشرى شوية مكرونات على حبوب وخلاص.عشان كدة جايبالكم طريقة الكشرى من مطبخى وان شاء الله يطلع كأنه من المطعم وكمان تكونى مطمنة انك هتأكلى أسرتك كشرى نضيف وصحى وموفر جدا.مكونات الطبق:(هذه الكمية تكفى لعمل 8 أطباق)300جرام أرز مصرى أو 2كوب شاى أرز + 125جرام عدس أصفر250جم عدس بجبة(عدس أسود وهو العدس الأصفر ولكن بقشرته)250جم مكرونة اسباجتى250جم مكرونة صغيرة125جم حمص شامى أو كوب شاى حمص250جم شعرية ملفوفة ، ان لم تتوفر لديكى فاستخدمى الشعرية المكسرةمكونات السلطة: 2حبة طماطم + كوب صغير كسبرة خضراء مقطعة قطعا صغيرة +3 ونصف كوب ماء +2 ملعقة كبيرة خل + حلقات شطة خضراء أو شطة حمراء مجففة ناعمة أويمكن الاستغناء عن الشطة حسب الرغبة + ملحمكونات دأة الكمون:2 فص ثوم مفروم + 1ملعقة صغيرة كمون + ربع كوب خل وباقى الكوب ماء + 1ملعقة صغيرة ملحمكونات الصلصة: 4كوب عصير طماطم + 5فص ثوم مفروم + ملحمكونات التقلية(الورد): 3بصلة متوسطة+ ملعقة صغيرة ملح + زيتالطريقة:· حمص الشام والعدس الأسود(بجبة)أولا يفضل نقع حمص الشام والعدس الأسود(بجبة)فى الماء قبل الطهى لمدة 12ساعة وذلك للتسهيل ثم قومى بتغيير الماء لكل منهم قبل الطهى .قومى بوضع كل منهم على النار مع متابعة عملية النضج وقبل إطفاء النار عليهم بدقيقتين ضعى عليهم مقدار مناسب من الملح للتمليح.قومى بتصفية كل منهم فى مصفاة واشطفيهم بقليل من الماء وهم فى المصفاة ثم ضعى كل واحد منهم فى اناء خاص به واتركيهم لوقت الإستخدام. العدس الحمص[b]· التقلية(الورد)[/b]
[b]احضرى قلاية وخرطى البصل فيها قطع صغيرة وضعى عليه الملح وقلبيهم ثم ضعى كمية زيت مناسبة وارفعى القلاية على نار هادئة وضعى عليها غطاء لينضج البصل على البخار وقلبيه من آن لآخر.[/b]
البصل [b]عندما تشعرين أن البصل نضج ارفعى الغطاء واتركى النار هادئة واستمرى فى التقليب حتى تحصلى على تقلية لونها بنى ذهبى واحترسى من حرقها.[/b]
[b]صفى التقلية (الورد) من الزيت واتركيها تبرد ستجدى ان قطع البصل أصبحت خفيفة ومقرمشة مثل بتلات الورد المجففة والفضل فى ذلك يرجع للملح. يمكنك وضعها على منديل ورقى للتخلص من الزيت نهائيا.[/b]
التقلية(الورد)
[b]أصبح لدينا الآن زيت بصل وهو الناتج من التقلية وسنستخدمه فى طهى الأرز والصلصة.[/b]
[b][b]· الأرز[/b] [b]اغسلى الأرز وانقعيه 10دقائق ثم صفيه وضيفى عليه العدس الأصفر المغسول والمصفى واخلطيهم معا.[/b]
[b]فى اناء طهى (حلة) ضعى كمية زيت بصل مناسبة وسخنيه (تقريبا 3 ملاعق كبيرة زيت)،ثم ضعى عليه خليط الأرز والعدس الأصفر وقلبيهم جيدا مع الزيت ثم ضعى مقدار مناسب من الملح والماء يكفى للنضج.[/b]
[b][/b]
[b]الأرز[/b] [b][b]· الشعرية[/b] [b]ضعى الشعرية فى اناء واسع وعميق وفككيها قليلا اذا كانت ملفوفة وهذا هو شكلها[/b] [b]وضعى عليها كمية زيت تكفى لتحميرها[/b]
الشعرية الملفوفة
[b]بعد التحمير سيتقلص حجمها ضعى عليها ملح و ماء يغمرها واتركيها تنضج/تسلق على نار هادئة ثم صفيها واغسليها بقليل من الماء وبعد تصفيتها تماما ضعيها فى إناء واتركيها للإستخدام.[/b]
[b][/b]
[b]الشعرية[/b]
[b]
سلطة الكشرى تختلف عن أي نوع سلطة فمكوناتها ليست كثيرة وقليلة بالنسبة لحجم الماء بها.[/b] [b]قطعى الطماطم مكعبات صغيرة وضيفى عليها الكسبرة أما الشطة فهى حسب الرغبة،عن نفسى أفضل وضع نصف ملعقة صغيرة شطة مجففة ، وضيفى الماء والخل والملح.[/b] [/b]
[/b] [b]السلطة[/b] [b][b]· الصلصة[/b] [b]ضعى الثوم المفروم وعليه قليل من زيت البصل فى اناء على النار وعندما تفوح رائحة الثوم ويصفر لونه ضيفى له عصير الطماطم والملح.[/b]
[/b] الصلصة قبل 5 دقائق من الغليان[b]ان أردتى وضع توابل لها فلتكن شطة جافة غير ذلك لا تضعى أي توابل أخرى، فالتفنن فى استخدام توابل غير الشطة يغير طعم الطبق كليا.[/b] [b]اتركيها تغلى 5 دقائق أو أكثر لكن لا تتركيها تتسبك(ينفصل الزيت عن الطماطم) وان وجدتى قوامها كثيف جدا فضيفى لها بعض الماء واتركيها حتى تغلى .[/b] [b]ضعى ملحها ثم ارفعيها من على النار .[/b] [b][/b] الصلصة بعد الانتهاء من طهيها
ضيفى مكوناتها جميعا( ثوم مفروم + كمون + خل + ماء + ملح)فى وعاء ثم قلبيها جيدا.أو ضعيهم فى زجاجة،مثل مطاعم الكشرى، ورجيها جيدا.[/b]
الدأة[b]· المكرونة[/b] [b]اسلقى المكرونة فى الماء المغلى كالمعتاد المضاف له قليل من الزيت.[/b] [b]اسلقى الاسباجتى فى اناء والصغيرة فى اناء آخر، أو يمكنك سلقهما معا ولكن ضعى الاسباجتى فى ماء السلق قبل الصغيرة بثلاث دقائق.[/b] [b]قومى بتمليحها قبل رفعها من على النار بدقيقتين ثم صفيها واشطفيها بالماء وضعيها فى إناء وضعى عليها ملعقة صغيرة زيت ،حتى لاتلتصق ببعضها وتضطرى لغسلها مرة أخرى ،وقلبيها برفق.[/b] أسفة نسيت أصورها لكن كلنا عارفين شكلها وهى واضحة فى الطبق
أحيانا يوجد زجاجات شطة فى محلات الكشرى مثل الدأة ان أردتى صنعها فيمكنك وضع ملعقة كبيرة شطة جافة على نصف كوب ماء مغلى وقلبيها جيدا واتركيها لتبرد ثم ضعيها فى طبق صغير أو زجاجة وذلك بدلا من شراء زجاجة شطة تغير طعم الكشرى أو يمكنك وضع الشطة جافة على الطبق أو على الصلصة.[/b] [b][b]· إعداد الطبق[/b] [b]ضعى مكونات الكشرى فى الطبق بالترتيب التالى:[/b] [b]o الأرز، يكفى أن تضعى منه ثلاث ملاعق[/b] [b]o المكرونة الإسباجتى[/b] [b]o المكرونة الصغيرة[/b] [b]o الشعرية[/b] [b]o العدس الأسود[/b] [b]o التقلية(الورد)[/b] [b]o الحمص[/b] [b]فى أطباق صغيرة ضعى سلطة وصلصلة ودأة واستعدى لألذ طبق كشرى من صنع إيديكى.[/b] [b]ويا سلام لو تقدمى الكشرى فى أطباق استانلس مثل مطاعم الكشرى،ولو حطيتى شوية دأة على طبق الصلصة وطبق السلطة هتلاقى طعمهم ألذ.[/b] [b]أتمنى أن أكون وفقت فى تقديم الطبق, والصينية دى لأول واحدة هترد عليا.[/b] [/b] [/b] وبالف هنا على قلبكموبما اننا من بلدان مختلفة فيلا يابنات نشجع ونعلم بعض اكلات بعض نوع من التبادل الثقافى وكمان شاطرة وكمان الشباب لو يحبوا يشاركوا فى شباب هنا بروفيشنال انا عارفة برضه هو عارف نفسهههههههههواتمنى وجود تنافس بين المطبخ السورى والاردنى والفلسطينى والمصرى والمنوفى والعراقى وكل المطابخويلا فرجونا احلى الاكالاتكانت معكم من جنب البوتجازاختكم علياءخالص تحياتى:flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: | |
|
| |
نمر الرافدين مشرف عام على اسرة المنتدى
عدد الرسائل : 4208 العمر : 44 الهواية : مزاجك : نقاط : 18841 تاريخ التسجيل : 20/03/2009 هل أنت زراعى : محب للمنتدى احترام قوانين المنتدى :
| موضوع: رد: احلى طبق كشرى لاحلى اعضاء الجمعة يوليو 17, 2009 5:53 pm | |
| واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااو
والله شهيتني يا ربي كم احب هذه الاكله
بس ولا مره ضبطت معي ههههههههههههههههههه
عارفه علياء انا كنت في عائله مصريه جنب بيتنا كانوا كل ما يسون كشري يبعثون لي طبق للبيت ههههههههههههههههه وربي كان طيب بس الطريقه هذه شويه صعبه يعني مو اي واحد يسويها لان مواد في فيها كثير بس والله شي مو طبيعي والله تسلمين يا علياء على الطبق الكشري ده ومين هو الي علمتيه الوصفه هذا الي بالمنتدى ليكون نفسه الي علمتيه على الرز البسمتي هههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
واحلى شي اختكم علياء من جنب البوتجاز والله ضحكت ههههههههههههههه
يسلمو يا ابله نظيره قصدي يا علياء ههههههههههههه
تحياتي
نمر الرافدين | |
|
| |
عليــــــــــــــــــــاء مراقبة عامة
العمل/الترفيه : محاسبة عدد الرسائل : 834 العمر : 39 الهواية : مزاجك : نقاط : 8077 تاريخ التسجيل : 25/02/2009 هل أنت زراعى : محبه للمنتدى احترام قوانين المنتدى :
| موضوع: رد: احلى طبق كشرى لاحلى اعضاء الجمعة يوليو 17, 2009 6:33 pm | |
| ان شالله العروسة اما تتجوز قريب العروسة تعملهالك وفعلا الكشرى من احب الاكلات المصرية وارخصها هو بس محتاج وقت شوية بس لذيذ ويستاهل وكمان اكلة غنية بكل العناصر الغذائية وتتاكل لوحدها والله انا جايبة الموضوع عشانك ههههههههههههههههههههههههههه ويعنى مش عشان مرة قلتلى طريقة الرز البسممتى يعنى الله يفضحك زمانهم قالوا على خيبة ولخمة :( :( :( :( ومنتظرين منك البجة يانمر يارب يكون قلتها صح البجة على مااتذكر خالص احترامى | |
|
| |
نمر الرافدين مشرف عام على اسرة المنتدى
عدد الرسائل : 4208 العمر : 44 الهواية : مزاجك : نقاط : 18841 تاريخ التسجيل : 20/03/2009 هل أنت زراعى : محب للمنتدى احترام قوانين المنتدى :
| موضوع: رد: احلى طبق كشرى لاحلى اعضاء الجمعة يوليو 17, 2009 6:43 pm | |
| الباجه الي هي عندكم لحمه راس
ههههههههههههههههههههههههه | |
|
| |
عليــــــــــــــــــــاء مراقبة عامة
العمل/الترفيه : محاسبة عدد الرسائل : 834 العمر : 39 الهواية : مزاجك : نقاط : 8077 تاريخ التسجيل : 25/02/2009 هل أنت زراعى : محبه للمنتدى احترام قوانين المنتدى :
| موضوع: رد: احلى طبق كشرى لاحلى اعضاء الجمعة يوليو 17, 2009 6:48 pm | |
| مانا عارفة انها لحمة الراس انت اشرحلنا بتعملها ازاى بتجيب الراس وكده وياريت بالصور هههههههههههههههههههه شكلك بتاكل على الجاهز | |
|
| |
بنت فلسطين مشـرفـــــة المـواضيــــع العامــــة
العمل/الترفيه : مشرفه اجتماعيه عدد الرسائل : 1873 العمر : 45 الهواية : مزاجك : نقاط : 11417 تاريخ التسجيل : 10/03/2009 هل أنت زراعى : محبه للمنتدى احترام قوانين المنتدى :
| موضوع: رد: احلى طبق كشرى لاحلى اعضاء السبت يوليو 18, 2009 3:57 am | |
| الكشري يا علياء مش زي المجدره زي مانت قلتي بتختلف ما فيها مكرونه يختي هيه صحيح رز وعدس وتقليه وبيتعمل جنبها صلصه بس ما فيها شعريه ولا حمص الكشري بيختلف بالطعم وبالمقادير بينهم اختلافي كبير يا علياء مع اني نفسي اكل كشري من كتر ما بسمع عنه مناهل مصر انا عارفه الي بتحطوها فيها مش زي المجدره الي بنعملها احنا على العموم الايام كمان جايه هنعرف عن بعض الاكلات المشهوره بينا وصحتين وهنا على قلبكا كلكوا | |
|
| |
سهيلة(أم ياسين) مشرفـــة القســــم الديـنـــــى
العمل/الترفيه : معلمة عدد الرسائل : 2724 العمر : 40 الهواية : مزاجك : نقاط : 14164 تاريخ التسجيل : 17/03/2009 هل أنت زراعى : محبه للمنتدى احترام قوانين المنتدى :
| موضوع: رد: احلى طبق كشرى لاحلى اعضاء السبت يوليو 18, 2009 5:58 am | |
| الله ياعلياء جميل اوي طبق الكشري وريحته طالعه ايه راااااااائعه جدا هههههههههه مش هتبعتلنا كل واحد في المنتدي طبق منه ولا هو صور وخلاص هههههههههههه شكل قسم مطبخ المنتدي ده هيجوعنا وخلاص ومش هناكل منه حاجه هههههههههههه خالص تحيتي..... | |
|
| |
زائر زائر
| موضوع: رد: احلى طبق كشرى لاحلى اعضاء السبت يوليو 18, 2009 6:34 am | |
| السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
احسن حاجه في الشعاب المصري انه بيعمل من حاجات بسيطه اوووووووي الذ واطعم انواع الاكل مشكووووووووره علياء علي الطريقه والمقادير بجد حسستيني انك شيف واقف في برنامج ههههههههههههههههههههه في انتظار جديدك خالص تحيتي وادي الحب سلاااااااااااااااااااااااااااحف |
|
| |
ميشال نصر عضو
العمل/الترفيه : الصناعة عدد الرسائل : 4 العمر : 69 الهواية : مزاجك : نقاط : 4289 تاريخ التسجيل : 15/01/2013 هل أنت زراعى : هاوى زراعة
| موضوع: رد: احلى طبق كشرى لاحلى اعضاء الثلاثاء يناير 15, 2013 7:45 am | |
| شكرا لك اختي على التفصيل المريح انا من هوات العمل بالمطبخ وسأقوم بتجربتها وبتصوري رائعة ولكن اصعب من المجدرة الشامية بالتصنيع لكن طريقة سرد المراحل تدل على انها لزيزة وطيبة | |
|
| |
| احلى طبق كشرى لاحلى اعضاء | |
|